Vereniging Vrienden van De Mantelmeeuw.

Kokers gezocht voor De Mantelmeeuw

Vrijwilligerswerk doen bij het Woerdense hospice de Mantelmeeuw kan op verschillende manieren. De ‘kookploeg’ is een aparte groep vrijwilligers in het hospice aan de Meeuwenlaan. Dagelijks zetten de kookvrijwilligers zich in om bewoners van een passende maaltijd te voorzien. “We hebben er ooit voor gekozen om elke dag op maat te koken voor onze bewoners,” vertelt Mirjam Bijlenga (directeur). “Ook als je ernstig ziek bent, kan eten nog in belangrijke mate bijdragen aan een goede kwaliteit van leven”. 

Bijna elke dag (zondag is er een andere oplossing) komt een van de kookvrijwilligers ’s morgens vragen waar de bewoner trek in heeft. Mensen kiezen vaak voor de gewone ‘Hollandse pot’,  maar ook zelfgebakken pannenkoeken met spek of frietjes staan soms op het wensenlijstje. Bijlenga zegt: “Ook als mensen nog maar kleine hapjes kunnen eten of juist trek hebben in iets heel specifieks, dan zorgt de kookvrijwilliger daarvoor. Bij het koken wordt ook rekening gehouden met dingen als niet te grote porties en mooie kleuren op het bord. Soms moet het eten heel zacht zijn voor een bewoner,  om het makkelijker weg te krijgen. De ‘kokers’ houden daar allemaal rekening mee. Je bent als kookvrijwilliger echt van toegevoegde waarde in de totale zorg!”

Op dit moment kan De Mantelmeeuw er heel goed nog een paar kookvrijwilligers bij gebruiken om de groep weer op sterkte te brengen. Mensen die belangstelling hebben kunnen een mail sturen naar info@demantelmeeuw.nl of bellen met 0348 423784.

Webdesign and development by Joniisraeli.com