Vereniging Vrienden van De Mantelmeeuw.

Mantelmeeuw met kerstkoren op Winter Fair Woerden

De Mantelmeeuw (hospice en terminale thuiszorg) staat op vrijdag 8 en zaterdag 9 december met een ‘mini-kerstkorenfestival’ op Winter Fair Woerden. Op het ‘Straatvoer’-plein brengen verschillende koren sfeervolle kerstmuziek ten gehore. Vrijwilligers  van De Mantelmeeuw bemannen een kraam, waar ze heerlijke zelfgebakken kersttulbanden en kerstcakes verkopen. Zeven koren en een pianist krijgen er een podium om hun luisteraars in kerststemming te brengen met vrolijke en stemmige kerstliedjes.

 

Heel de Mantelmeeuw bakt

“Heel De Mantelmeeuw bakt ook dit jaar weer”, zegt Mantelmeeuw-vrijwilliger Margriet Sijm. Net zoals zij kruipen heel veel zorgvrijwilligers van De Mantelmeeuw deze week achter hun fornuis om de lekkerste  kersttulbanden, Moscovische tulbanden en kerstcakes te bakken. Die worden op 8 en 9 december in de kerstkraam aangeboden aan wie het eerst komt – want vorig jaar was het kerstgebak al snel uitverkocht.

 

Acht mini-kerstconcertjes

Koren uit de regio tracteren bezoekers van de Winter Fair Woerden  op vrijdag (16.00-21.00 uur) en zaterdag (10.00-17.00 uur) op een mini-kerstconcertje. Het Moluks kerkkoor GIM, pianist Henk van Gent, de koren Rhythm &Friends, Popvoices, Ludiek, Encore, Chaverim en theaterkoor Marcello verrassen marktbezoekers met kerstmuziek in heel veel verschillende stijlen. Een aantal koren  nam ook deel aan het Korenfestival in oktober dit jaar. De Mantelmeeuw organiseert het Korenfestival traditioneel om de twee jaar.

 

Betekenisvol

Met het mini-kerstkorenfestival tijdens de Winter Fair vraagt De Mantelmeeuw aandacht voor de warmte en zorg waarmee haar vrijwilligers mensen helpen het leven tot het einde toe betekenisvol te beleven. Muziek als verbindende factor.

Stichting De Mantelmeeuw in Woerden ondersteunt mensen in de laatste fase van hun bestaan. Met hulp van getrainde vrijwilligers kunnen terminale patiënten op een waardige en persoonlijke manier afscheid nemen van het leven. Dat kan niet alleen in het hospice aan de Meeuwenlaan maar juist  ook – wat mensen vaak graag willen – thuis. Niet iedereen weet dat thuiszorgvrijwilligers van De Mantelmeeuw mensen in hun laatste levensfase en hun mantelzorgers ook thuis kunnen ondersteunen.

Webdesign and development by Joniisraeli.com