Vereniging Vrienden van De Mantelmeeuw.

Korenfestival met zeven koren uit Groene Hart op Woerdense Kerkplein

 

 

Zeven zangkoren uit het Groene Hart zingen zaterdag 7 oktober op een groot podium op het Kerkplein in Woerden. Samen geven ze kleur en inhoud aan het Korenfestival, dat Stichting de Mantelmeeuw (hospice en thuiszorg in Woerden) de bezoekers van het Kerkplein gratis aanbiedt.  De koren treden, in een mix van muziekstijlen, op van 10.30 tot 17.30 uur.

De Mantelmeeuw organiseert elke twee jaar een Korenfestival onder het motto ‘Voices for hospices’ om aandacht te vragen voor de wereldwijde hospicebeweging en meer specifiek de palliatieve zorg door vrijwilligers bij mensen thuis en in het hospice aan de Meeuwenlaan.

 

Afwisselend repertoire

Het podium is zaterdag 7 oktober voor gemengd Gospelkoor Miracles (Woerden), gemengd koor Encore (Kockengen),  mannenkoor IJsselzangers (Montfoort), vrouwenkoor Ludiek (Linschoten), gemengd Theaterkoor Marcello (Montfoort), mannenkoor Zanglust (Linschoten) en gemengd koor Sterk Spul (Linschoten).

De koren zingen elk hun eigen, heel afwisselende repertoire. Dat varieert van wereldmuziek tot zeemansliederen, van pop en musicalliedjes tot gevoelige ballads. Voor elke muziekliefhebber is op het Kerkplein zaterdag iets moois te beluisteren. Om 17.20 uur is er een gezamenlijke meerstemmige afsluiting van het festival.

 

Veel te beleven

Rondom de kooroptredens is op het Kerkplein nog veel meer te beleven. De Mantelmeeuw zorgt met banken en tafels voor een gezellig Mantelmeeuw-terras. Daar wordt de bezoekers van het Korenfestival door medewerkers van Brownies&downieS een gratis kopje koffie of thee geserveerd.

Burgemeester Victor Molkenboer van Woerden (tevens ambassadeur van De Mantelmeeuw) opent het festival om 10.30 uur. In kramen aan het Kerkplein is onder meer informatie te vinden over het hospice en de thuiszorg, de Stichting Chipata, Vrijwilligershulp voor u!, Friends4Owen en ‘Het Kompas bij Verlies’, een inloopcafé op diezelfde zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur bij El Rey in de Rijnstraat.

 

Thuiszorgfilmpje

Zaterdag 7 oktober is tijdens het Korenfestival ook de première van een ontroerend filmpje over de thuiszorg door Mantelmeeuw-vrijwilligers. Dit twee minuten durende filmpje, waarin thuiszorgvrijwilligers worden gevolgd tijdens hun bijzondere werk, wordt gedurende de dag meermalen vertoond.

Wie wil, kan zich aanmelden als Vriend van de Mantelmeeuw , dat dit jaar graag de 1500e donateur verwelkomt.

De Mantelmeeuw is voor de financiering van haar werkzaamheden afhankelijk van vrijwilligers, donaties en sponsoring. Bedrijfsleven en instellingen in Woerden hebben er met hun royale steun voor gezorgd dat De Mantelmeeuw dit Korenfestival voor de vierde keer in haar bestaan kan organiseren.

Meer informatie over het programma op 7 oktober is te vinden op de website van de Mantelmeeuw  www.demantelmeeuw.nl.

Webdesign and development by Joniisraeli.com